Od trůnu dál : tajemství opuštěného přemyslovského trůnu /

Volné pokračování románu Královský nach tě neochrání rozvíjí další osudy Jana Rakouského, Violy Těšínské, Petra z Rožmberka a dalších historických i literárních postav.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Vaňková, Ludmila, 1927- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Šulc a spol., 1993
Vydání:1. vyd.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Volné pokračování románu Královský nach tě neochrání rozvíjí další osudy Jana Rakouského, Violy Těšínské, Petra z Rožmberka a dalších historických i literárních postav.
Války císaře Jindřicha Lucemburského a jeho syna Jana odvádějí mladého Záviše z Falkenštejna (postava tohoto syna popraveného Vítkovce není historicky doložena) na dlouhou dobu do Rakouska, Německa a Itálie, kde žije jeho matka. Viola Těšínská konečně může otevřeně projevit svou lásku k Petrovi z Rožmberka, ale jejich svatba je stále oddalována intrikami Elišky Přemyslovny a soupeřením nejvlivnějších šlechtických rodů. Román zahrnuje období 1310-1323 a autorka v něm domýšlí osudy lidí, kteří měli také nárok na český trůn, ale v boji o moc neobstáli. Román je čtivý a určitě se bude líbit, přestože tentokrát sleduje čtenář spíše autorčinu fantazii, než skutečnou historii. 27.07.1993
Popis jednotky:Vazba Václav Rytina
Fyzický popis:342 s. ; 21 cm
ISBN:8090120490