Přemyslovská epopej. III, Král rytíř Přemysl II. Otakar /

Po smrti vévody Vladislava, staršího syna krále Václava I., přechází následnictví trůnu na mladšího Přemysla. Výbojný mladý muž se musí ze strategických důvodů oženit s mnohem starší Markétou Babenberskou a když Václav I. umírá, Přemysl postupně přebírá vládu a dobývá nová území. Protože mu jeho cho...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Vondruška, Vlastimil, 1955- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : MOBA, c2013
Vydání:Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Po smrti vévody Vladislava, staršího syna krále Václava I., přechází následnictví trůnu na mladšího Přemysla. Výbojný mladý muž se musí ze strategických důvodů oženit s mnohem starší Markétou Babenberskou a když Václav I. umírá, Přemysl postupně přebírá vládu a dobývá nová území. Protože mu jeho choť nemůže dát děti, rozvede se s ní a novou královnou se stává princezna Kunhuta z Uher. Krále Přemysla II. Otakara opouštíme L. P. 1270 jako pětačtyřicetiletého mocného panovníka, dobrého vojevůdce a ctižádostivého muže, jemuž se právě narodil vytoužený syn Václav. Zda mu bude osud i nadále milostiv, to se dozvíme v dalším díle oživlých přemyslovských dějin.
Ve třetí části přemyslovské ságy je představen "král železný a zlatý" Přemysl II. Otakar od dětství až k vrcholu své panovnické moci.
Popis jednotky:Třetí část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů
Fyzický popis:632 s. ; 22 cm
ISBN:9788024352473